روش های مقاوم سازی سازه های بتنی

مقاوم سازی سازه های بتنی-janfada holding

اگرچه سازه های بتنی نسبت به بسیاری از سازه ها در صنعت عمران مقاومت بیشتری دارد ولی باید با کمک روش های مقاوم سازی سازه های بتنی، مقاومت این ساختمان ها را افزایش داد. زیرا بتن نسبت به نیروهای کششی مقاومت کمتری از خود نشان داده و طول عمر مفید بتن کم است. با استفاده از مقاوم سازی ساختمان ها می توان عمر مفید سازه های بتنی را بهبود ببخشیم و مقاومت و خواص کششی سازه را تقویت کنیم. بنابراین توجه به مقاوم سازی سازه های بتنی به دلیل وجود عوامل انسانی در فرآیند ساخت در ساختمان های بتنی نسبت به سازه های فولادی باید بیشتر باشد.  در این مقاله از سایت هلدینگ جانفدا قصد داریم به معرفی روش های مقاوم سازی سازختمان ها بتنی بپردازیم و به شما اهمیت این کار را نشان دهیم. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

اهمیت مقاوم سازی سازه های بتنی

ترمیم و مقاوم سازی ساختمان ها موضوعی است که همیشه باید به آن توجه داشت زیرا در تمامی مراحل ساختمان سازی از طراحی و محاسبات گرفته تا اجرای پروژه احتمال بروز خطای انسانی وجود دارد. از طرفی با توجه به هزینه های زیاد تخریب و ساخت بنای جدید، مقاوم سازی بیش از پیش اهمیت پیدا می کند.

همانطو رکه می دانید بتن در صنعت ساختمان سازی در بسیاری از سازه ها کاربرد دارد. اسکلت بتن آرمه امروزه به طور گسترده‌ای در ساخت انواع ساختمان های مسکونی یا تجاری و پروژه‌های بزرگ مانند پل‌سازی یا سدسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اسکلت بتنی اگر به درستی طراحی و اجرا شوند ساختمان های بسیار مطلوبی را ایجاد می کنند اما بعضی وقت ها کیفیت ساخت به دلایل مختلف می تواند نامطلوب شود.

عواملی نظیر کیفیت بد بتن، آرماتور گذاری نامناسب،  اسفتاده از مصالح نامرغوب، خطاهای طراحی، اجرای بد بتن ریزی، خطاهای اجرایی، تاثیر شرایط محیطی نظیر زلزله و افزایش بار سازه باعث تضعیف ساختمان های بتنی می شود و اهمیت توجه به مقاوم سازی ساختمان را دو چندان می کند.

روش های مقاوم سازی سازه های بتنی

اگرچه بتن در برابر نیروهای فشاری یکی از مصالح مقاوم در صنعت ساختمان سازی است اما در برابر نیروهای کششی و برشی ضعیف عمل می کند. عمده روش های مقاوم سازی ساختمان های بتنی مبتنی بر تقویت بتن است که به روش های مختلفی انجام می شود. در این قسمت به بررسی این روش ها پرداخته ایم.

  • اجرای ژاکت بتنی
  • اجرای ژاکت فولادی
  • اجرای ژاکت فیبر کربن
  • ضخیم کردن دیوارها
  • اجرای دیوار برشی
  • استفاده از انواع آرماتور ها مانند FRP

مقاوم سازی سازه بتنی با اجرای ژاکت بتنی

در این روش یک لایه بتن اضافه با میلگرد طولی و رکاب اضافی در اطراف تیرهای موجود در ساختمان قرار می گیرد. استفاده از ژاکت بتنی شکل پذیری و سختی اجزای سازه را افزایش می دهد.

مقاوم سازی ساختمان های بتنی با استفاده از ژاکت فولادی

مقاوم سازی ساختمان با استفاده از ژاکت فولادی یکی از روش هایی است که باعث افزایش مقاومت برشی، مقاومت فشارشی و مقاومت خمشی می شود و شکل پذیری ساختمان را بالا می برد. سرعت اجرای ژاکت فولادی نسبت به ژاکت بتنی بیشتر است و وزن کمتری را نیز دارد. در برابر مزایایی که ژاکت فولادی دارد معایبی نیز دیده شده است مانند استفاده از حجم بالای دوغاب در زمان اجرا، امکان آسیب دیدن اعضای مورد مقاوم سازی در زمان کاشت بولت و برش گیر.

ضخیم کردن دیوارها

افزایش ضخامت دیوار ها در سازه های بتنی می توان توانایی دیوار برای تحمل بارهای عمودی و افقی را بیشتر کند و مانع از خرابی ناگهانی دیوار به دلیل بارهای عرضی می شود. تشخیص و انجام فرایند ضخیم کردن دیوار ها بر عهده مهندسین و معماران ساختمان می باشد.

مقاوم سازی با ژاکت فیبر کربن

یکی دیگر از روش های دیگر مقاوم سازی استفاده از ژاکت فیبر کربن یا کامپوزیت رپ(composite wraps or carbon fiber jackets)  می باشد. فیبر کربن سبک، منعطف، مستحکم و در برابر مواد شیمیایی و خوردگی مقاوم است . ژاکت فیبر کربن باعث افزایش قابلیت تغییر شکل به اجزای بتن مسلح می شود. همچنین باعث بهبود مقاومت خمشی و برشی می شود و در برابر کشش مقاومتی حدود ده برابر بیش از فولاد نشان می دهد. بیشترین تاثیر این روش در ستون های سازه های بتنی است. همچنین در افزایش پایداری پل های بتنی نیز کاربرد دارد.

نتیجه گیری

تکنیک های مختلفی برای مقام سازی سازه های بتنی است. انتخاب روش مناسب به معمار و مهندس سازی بستگی دارد. شرکت ساختمان سازی جانفدا فعال در ارائه انواع خدمات ساختمان، پیمانکاری ساختمان و اجرای مقام سازی سازه های بتنی است. مدیریت و کنترل پروژه های خود را به ما بسپارید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *